Az Ópályiak Baráti Köre Egyesület pályázatot nyújtott be a községi művelődési ház felújítására. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal határozattal közölte, hogy a  pályázat sikeres volt és a munkálatokra 24 millió 300 ezer forintot támogatást ad, ami tartalmazza az áfa költséget is. A pályázatot a Képviselő-testület egyetértésével nyújtotta be a Baráti Kör. A kivitelezést a Flex-PS Kft. nyerte el pályázat útján. A munkálatok elkezdődtek, jelenleg az épület külső hőszigetelését végzik. Az épület tulajdonjoga továbbra is az önkormányzaté marad, és a felújítással az ingatlan értéke megnövekszik.

Erdélyi Miklós
polgármester

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és családját Szent István napi ünnepségünkre!

Ideje: 2013. augusztus 20. kedd 10:30
Helye: Ópályi Falusi Múzeum udvara

PROGRAM:

- Himnusz

- Köszöntő

- Az Ópályi „Kraszna” Népdalkör műsora

- Ünnepi beszéd

- Csángó himnusz

- Újkenyér megszentelése: Dr Seszták István helynök, a Szent Lukács Szeretetszolgálat igazgatója, Gelsei Gábor esperes-parochus, Bodnár Enyedi Éva és  Bodnár Enyedi Zsolt református lelkészek

- Szózat

Tisztelettel:

Erdélyi Miklós-polgármester

 

 

A nagymajtényiak idén először vettek részt az aratófesztiválon.

Idén 19. alkalommal került megrendezésre szombaton a Magyarország-szerte híres Ópályi Nemzetközi Aratófesztivál, melyen a hagyományokhoz híven a kézi aratás hagyományait elevenítették fel. Az egész napos programok során főzőversenyre, kenyér- és lángossütőversenyre, aratóversenyre, fogathajtó viadalra, kulturális- és sportprogramokra is sor került, de a környékbeli együttesek és sztárvendégek fellépése sem maradhatott el. A nagymajtényiak mintegy 25 fős csoportja — Merker József alpolgármesterrel együtt — látogatott el az aratóünnepségre, ahol a Nagymajtényi Gemeinsam tánccsoport is a fellépők között volt, magyar és sváb táncokat mutattak be a közönségnek. A község Ópályival közösen részt vett egy határon átnyúló projektben, az itt kialakult jó kapcsolat révén pedig meghívást kaptak az ünnepségre. A kis csapat a strudlisütés mellett a főzőversenyre is benevezett, ahol az első helyet szerezték meg „Stroganoff puliszka fészekben nagymajtényi módra” nevű ételükkel.

 


 

 
További cikkeink...