Az Ópályiak Baráti Köre Egyesület pályázatot nyújtott be a községi művelődési ház felújítására. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal határozattal közölte, hogy a  pályázat sikeres volt és a munkálatokra 24 millió 300 ezer forintot támogatást ad, ami tartalmazza az áfa költséget is. A pályázatot a Képviselő-testület egyetértésével nyújtotta be a Baráti Kör. A kivitelezést a Flex-PS Kft. nyerte el pályázat útján. A munkálatok elkezdődtek, jelenleg az épület külső hőszigetelését végzik. Az épület tulajdonjoga továbbra is az önkormányzaté marad, és a felújítással az ingatlan értéke megnövekszik.

Erdélyi Miklós
polgármester

 

 

 

 

 

 

Bővebben...

 

Tisztelettel meghívjuk Önt és családját Szent István napi ünnepségünkre!

Ideje: 2013. augusztus 20. kedd 10:30
Helye: Ópályi Falusi Múzeum udvara

PROGRAM:

- Himnusz

- Köszöntő

- Az Ópályi „Kraszna” Népdalkör műsora

- Ünnepi beszéd

- Csángó himnusz

- Újkenyér megszentelése: Dr Seszták István helynök, a Szent Lukács Szeretetszolgálat igazgatója, Gelsei Gábor esperes-parochus, Bodnár Enyedi Éva és  Bodnár Enyedi Zsolt református lelkészek

- Szózat

Tisztelettel:

Erdélyi Miklós-polgármester

 

 

A nagymajtényiak idén először vettek részt az aratófesztiválon.

Idén 19. alkalommal került megrendezésre szombaton a Magyarország-szerte híres Ópályi Nemzetközi Aratófesztivál, melyen a hagyományokhoz híven a kézi aratás hagyományait elevenítették fel. Az egész napos programok során főzőversenyre, kenyér- és lángossütőversenyre, aratóversenyre, fogathajtó viadalra, kulturális- és sportprogramokra is sor került, de a környékbeli együttesek és sztárvendégek fellépése sem maradhatott el. A nagymajtényiak mintegy 25 fős csoportja — Merker József alpolgármesterrel együtt — látogatott el az aratóünnepségre, ahol a Nagymajtényi Gemeinsam tánccsoport is a fellépők között volt, magyar és sváb táncokat mutattak be a közönségnek. A község Ópályival közösen részt vett egy határon átnyúló projektben, az itt kialakult jó kapcsolat révén pedig meghívást kaptak az ünnepségre. A kis csapat a strudlisütés mellett a főzőversenyre is benevezett, ahol az első helyet szerezték meg „Stroganoff puliszka fészekben nagymajtényi módra” nevű ételükkel.

 


 

 


Az Olaszországi UEFA Régiók kupájára tartó, Magyar Amatőr futball válogatott, átlépte a magyar határt
Utolsó exkluzív interjút adott honlapunknak Patály János

Az elmúlt hetekben, több mint 1000 km-t utaztunk megnézni több meccsedet, úgy értékeltük mi szurkolók, hogy magabiztosan, kiegyensúlyozottan hajtottad végre a Szpariban a Rád bízott feladatokat. Gratulálunk!

-Köszönöm, ezt a mentalitást fogom képviselni az Olaszországi EB-n is.

Kevesen tudják, már másodjára vagy Nyíregyházán, s már másodszorra vagy válogatott.

-Igen Nyírsulisként a korosztályos válogatottal szintén Olaszországban voltam 2004-ben, ahol győztes gólt fejeltem a Pescara ellen, majd a Laziót is sikerült 5-3 -ra megvernünk.Óriási eredmény volt.Ugyanez a tűz van bennem a Szpari és az amatőr válogatott tagjaként is.

Egy hasonló győztes gólt bevállalhatnál?

- rajtam nem fog múlni, de elsődleges a csapat, mindenkinek kimagaslóan kell teljesítenie, akkor szép sikereket fogunk elérni

Polgármester Úrral egyeztetve a július 13.-i  Ópályi Aratófesztiválra szeretnélek meghívni benneteket, és minden sport szerető szurkolót egy élménybeszámolóra, a Magyarország-Oroszország 3-1 -re megnyert döntő kiértékelésére.


-Köszönöm, s ha Lucsánszky mester és a felkészülésünk engedi szeretném elfogadni kedves meghívásotokat

Útravalónak, minden sportot, futballt szerető szurkoló, szájából fog harsogni   HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!

Ópályiak Baráti Köre - Uzonyi István

 
További cikkeink...